John Frieda Frizz-Ease Straight Fixation Smoothing Cream

siječnja 09, 2014

Kosu sam prije često mučila sa peglom, nisam nanosila zaštitu od topline i to mi je bila jedna od većih grešaka u životu. :D Kosa mi je bila uništena i izmučena, a škare i odvikavanje od pegle su joj bile jedini spas. Nakon gotovo dvije godine brige oko kose i šišanja, ona je sada u dobrom stanju. Malo je suša pri vrhovima, no ništa što se ne da srediti. Kosa mi je u zadnjih godinu dana poprilično narasla i baš sam presretna zbog toga. :D Ponovno sam počela koristiti peglu za kosu (ili glačalo za kosu, kako vam je srcu drago :D) jednom tjedno, a sa korištenjem pegle sam uvela i korištenje sprejeva za zaštitu od topline.

Svi proizvodi za zaštitu kose od topline koje sam isprobala su bili u spreju i zaželjela sam koristiti nekakvu zaštitu u obliku kreme. Željela sam isprobati jednu od Kerastase zaštitnih krema, no u tom trenutku su mi bile malo skuplje pa sam odabrala ovu John Frieda i nije mi žao. :D



John Frieda Frizz-Ease Straight Fixation Smoothing krema obećava glatku i ravnu kosu koja je zaštićena od utjecaja vlage puna 24 sata. Sadrži ThermaGuard Complex koji pomaže kosi tako da je štiti od topline uređaja za ravnanje i sušenje kose. Također, krema sadrži ulje slatkog badema i mliječne proteine te tako omekšava i hrani kosu. 


Krema se koristi tako da malu količinu kreme stavite između dlanova, protrljate ih i zatim ravnomjerno nanesete na mokru ili vlažnu kosu. Moram napomenuti kako je potrebna vrlo mala količina ovog proizvoda inače će vam kosa izgledati masno. Ja je nanosim do visine ušiju i pritom se koncentriram na vrhove. Ako želite da vam ova krema zagladi kosu i pruži sve ostalo što sam navela u tekstu iznad, morati ćete kosu osušiti sušilom kako bi se djelotvornost kreme aktivirala, a za još bolje rezultate preporučuje se korištenje glačala za kosu. Inače imam valovitu kosu koja je frizzy i svaka dlaka vodi svoju politiku. :D Nakon korištenja ove kreme i sušenja sušilom, moja kosa bude mekša, glatka i ravnija. Vlasi su lijepo zaglađene, sjajnije i kosa je podatnija. Kosa mi ostane takva nekih 2 dana i onda ponovno perem kosu. :) Ono što vam ne mogu reći je dali krema štiti od topline, za to bi mi trebalo nekih godinu dana da primijetim s obzirom da kosu ne tretiram toplinom toliko često. No ja se pouzdam u John Friedu i njegove proizvode. :D 

Količina koju vidite na slici je i više nego dovoljna za kosu srednje dužine (ispod grudi). 

John Frieda krema za zaštitu od topline dolazi u plastičnoj tubici koja sadržava 100ml proizvoda. Poklopac na tubici je čvrst, lako se otvara i zatvara iako morate pripaziti kada otvarate ovaj proizvod da ne iscuri po vama jer je prilično tekuće teksture. Cijena ovog proizvoda iznosi 6,40 EUR što je nekih 50 kuna, a kupljena je putem feelunique.com gdje je trenutno možete pronaći na sniženju po cijeni od 5,10 EUR što iznosi nekih 40 kuna. Iako John Frieda asortiman možete pronaći u BIPI i Mulleru, ovaj proizvod nisam primijetila na našim policama.

Sastojci:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Alcohol, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Ceteareth-20, Hydrolyzed Milk Protein, Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Propylene Glycol, Polysilicone-9, Polyquaternium-10, Aminopropyl Dimethicone, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Behentrimonium Chloride, Parfum, Disodium EDTA, Cetrimonium Chloride, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Laureth-23, Laureth-3, Polyquaternium-55, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Malic Acid, Sodium Laneth-40 Maleate/Styrene Sulfonate Copolymer, Cetearyl Glucoside, Benzyl Alcohol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene.

Ova krema mi se jako svidjela, no ne planiram je ponovno kupiti jer će mi ova tubica potrajati jako dugo,  vjerujem i više od godinu dana, a ja sam osoba koja se brzo zasiti nekog proizvoda, tako da mi je Kerastase krema za zaštitu od topline sljedeća na popisu za kupovinu kada potrošim ovu. :)

Kako vam se čini ova krema? Koje vi proizvode koristite kako biste zaštitili vašu kosu od topline? :)



You Might Also Like

14 komentari

  1. Draga, ni ja nisam ovaj proizvod primjetila na policama Bipe i Mullera, iako sam ju tražila :)
    Drago mi je da ti je krema super, nekako mislim da imamo sličnu kosu, tako da ti vjerujem što se proizvoda tiče :)
    Prodano!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih iskreno nisam primijetila ni u Njemačkoj. :S Polovina JF proizvoda koje vidim na feelunique.com, nisu uopće dostupni kod nas.
      Draga, nadam se da će ti biti dobra kao i onaj JF sprej za kosu. :D

      Izbriši
    2. :D I ja se nadam. Onda naručujem čim plaća dođe :D

      Izbriši
    3. Još malo znači. :D

      Izbriši
  2. Hm, ne mogu reći da bih kupila, ali opet me privlači. Htjela bih nešto da mi zagladi kosu, ali da to traje duže jer mi je ionako uvijek ravna i zaglađena kad ju tek operem :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti je kosa ravna i zaglađena nakon pranja, definitivno nemaš potrebe za ovim proizvodom. :D Jedino ako ga želiš koristiti za zaštitu kose od topline.

      Izbriši
  3. E ovo mi opasno treba... hehehe

    Baš ću probati pa vičem kak meni funkcionira :)

    pusa

    Matea

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma meni je sve od John Freide odlično! Baš se vidi razlika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da i moja kosa voli JF proizvode. :)

      Izbriši

Hvala na komentaru. <3