Usporedna recenzija: Balea vs. L'occitane ulje za tuširanje

ožujka 22, 2014

Danas sam odlučila pisati o usporednoj recenziji dvije uljne tuširalice. Radi se o Balea i L'occitane uljima za tuširanje, a koje ulje mi se više svidjelo, pročitajte u nastavku. :)



Dugo sam željela isprobati L'occitane ulje za tuširanje no uvijek mi je bilo previše dati 130 kuna za jednu ''običnu'' tuširalicu u slučaju da mi ne odgovara. Odvažila sam se i teška srca izdvojila 50 kuna za malenih 75 ml. :D Ne mogu reći da sam požalila jer je ova tuširalica stvarno divna. Sadrži ulje sjemenki grožđa koje je bogato vitaminima i mineralima te je kao takvo odlično za suhu kožu, zatim su na popisu sastojaka još i ulje slatkog badema koje regenerira kožu, ulje bergamota, suncokreta i eterično ulje ružmarina. Sastojci su stvarno odlični i za tako visoku cijenu, manje nisam ni očekivala. :D Nakon korištenja L'occitane ulja za tuširanje moja koža je meka, nahranjena i obavijena predivnim slatkastim mirisom badema kojeg osobno obožavam. Nažalost, taj miris se na mojoj koži zadržava ultra kratko, oko 10 minuta. Tu ću za usporedbu uzeti njihovu tuširalicu Čudesni cvjetovi, čiji se miris nakon tuširanja zadržava po par sati. Nekada taj miris osjećam i nakon dobrih 5 sati i zato sam se malo razočarala oko dugotrajnosti mirisa njihova ulja za tuširanje.

Balea ulje za tuširanje nema tako impresivne sastojke kao L'occitane.  Ono sadrži sojino i ricinusovo ulje, što je u usporedbi sa L'occitane uljem slabašno. :D Nakon korištenja Balea ulja moja koža je također meka i svilenkasta, no moram priznati kako L'occitane ipak za nijansu bolje njeguje kožu. Također, Balea ulje baš i nema nekakav ugodan miris, meni ovaj proizvod  miriše po ricinusovom ulju koji je na popisu sastojaka.  



Balea ulje za tuširanje dolazi u količini od 250ml po cijeni od nekih 15 kuna. Dostupno je samo u DM-u. Rok trajanja je 12 mjeseci nakon otvaranje proizvoda.

Sastojci: Glycine Soja Oil, Laureth-4, Mipa - Laureth Sulfate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Parfum, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol.


L'occitane Almond ulje za tuširanje možete pronaći u L'occitane prodavaonicama (Split, Zadar, Rijeka, Zagreb) ili ga naručiti sa njihove web stranice. Ulje možete kupiti u putnom pakiranju od 75ml po cijeni od 50 kuna, u količini od 250ml po cijeni 130 kuna i u količini od 500ml po cijeni od 223 kune. Rok trajanja je 12 mjeseci nakon otvaranje proizvoda.

Sastojci: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil**,  Tipa - Laureth Sulfate, Laureth-4, Caprylic/Capric Triglyceride**, Parfum, Cocamide Mea, Propylene Glycol Butyl Ether, Sorbitan Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil**, Citurs Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil**, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil**, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract**, Tocopherol**, Aqua**, Limonene Coumarin**, Linalool**.    
     **sastojci prirodnog podrijetla


Ukoliko si ne možete priuštiti L'occitane ulje, ja bih vam definitivno preporučila Balea ulje jer ono ima solidne sastojke i ne sadrži parafinsko ulje. Oba ulja pružaju isti osjećaj na koži, ne isušuju je i ne stvaraju iritacije. L'occitane malo bolje njeguje nego Balea, no to je zanemarivo jer ja svejedno nakon korištenja oba proizvoda moram dodatno nahraniti kožu. L'occitane također ima ljepši miris, no on ionako brzo nestane baš kao i Balein. Jedna bitna razlika između ova dva proizvoda je cijena. Za cijenu jednog L'occitane ulja od 250ml možete kupiti gotovo 10 Balea uljnih tuširalica. :D  


Jeste li isprobali ove dvije uljne tuširalice? :)

You Might Also Like

20 komentari

  1. Ja osobno koristom L'occitaneovu tuširalicu već duže vrijeme, ne doduše baš stalno, malo promijenim,a i zbog cijene...ali stvarno mi je odlična. Koža buda tako mekana, mirišljava, divotica :-) Jako sam zadovoljna ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da je odlična i baš mi je drago da ti odgovara. :)

      Izbriši
  2. Baleino ulje sam probala i koliko me pamćenje služi bilo je dobro :) a ako miris kod tuširalica i nije nešto posebno, zanemariću jer svakako uvijek koristim losion poslije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja većinom volim kada se miris duže zadržava jer sam često lijena za korištenje losiona i kremica poslije tuširanja, no po zimi ipak moram koristiti nešto pa mi to onda i nije toliko presudno. :)

      Izbriši
  3. Nisam imala ni jedno ni drugo. Mirisala sam Baleino u Dm-u ali nije me privuklo. Ovo drugo vjerovatno bi, jer obozavam miris badema, ali nemam njihovu radnju u blizini, pa i ne padam u iskusenje da ga kupim. Probala sam jedino Niveino ulje za tusiranje i nije lose. Ljepse barem mirise od Baleinog, ali ne sjecam mu se sastava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bi bilo loše kada bi Baleino mirisalo malo bolje, no taj miris ionako nestane. :) L'occitane ulje divno miriše i dobro je što ih nemaš u blizini, samo bi se navukla na njihove mirise. :D Niveu nisam isprobala jer rijetko koristim njihovu kozmetiku, no možda jednom budem ako je sastav dobar. :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ni jedno, nekako nisam ljubitelj uljnih tuširalica, a imam i dosta zahvalnu kožu kojoj ne treba takva vrsta njege. Ali volim se povremeno namackati suhim uljima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ni ja neku potrebu za takvim tuširalicama, ali jednostavno volim koristiti ulja u njezi tijela. :) Suha ulja također volim. :D

      Izbriši
  5. I meni je žao što se kod L'occitane.-a miris ne zadrži dulje, ali predivna mi je :D
    Moram priznati da na ovu Baleinu tuširalicu nisam niti obratila pažnju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je divna. :) Ja Baleu nisam htjela kupiti jer mi se miris nešto baš i nije dopao, pa sam je onda dobila za rođendan. :D

      Izbriši
  6. Koristila sam Baleu i meni je isto bilo dobro! :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za tako malo novca, to je stvarno jedan dobar proizvod. :)

      Izbriši
  7. zasad ću si nabaviti ovo Baleino ulje, sviđaju mi se sastojci, učinak i cijena :)
    a L'occitanevo ću isto vjerojatno jednom :) kad se odlučim počastiti hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba se nekada počastiti. :D Javi kakvo ti je Baleino. ;)

      Izbriši
  8. Nisam probala, niti sam ikad koristila ulja za tusiranje, iskreno prvi put i cujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ovo Balea barem, možda ti se svidi. :D Ako ne, barem nisi dala puno novca za njega. :D

      Izbriši
  9. L'Occitane ulje je moja ogromna ljubav <3 Ne mogu zamisliti da ga prestanu proizvoditi, kao što su to napravili sa pilingom iz iste linije :-(
    Obavezno probaj i Niveino ulje za tuširanje, jako dobro njeguje kožu. Nekima se njegov miris ne sviđa, ali meni je baš ugodan. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ga neće prestati proizvoditi jer ga stvarno puno djevojaka obožava. :D Mislim da će to pričekati jer ja patim od osipa od znoja i vrućine, a preporučeno mi je da izbjegavam proizvode za njegu tijela koji sadrže ulja u sebi jer to potiče zadržavanje znoja ispod kože. :/ No hvala ti na prijedlogu, ako mi se to smiri, svakako ću obratiti pažnju na njega. ;)

      Izbriši
  10. Nisam probala, ali mogla bih pošto imam suvu kožu :)
    Hvala na preporuci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim. :) Nadam se da će ti biti super. :)

      Izbriši

Hvala na komentaru. <3