HIPP Intenzivna krema vs. HIPP Zaštitna krema

prosinca 07, 2013

Danas vam donosim bitku između dvije kremice za lice, a riječ je o Hipp intenzivnoj kremi te Hipp zaštitnoj kremi. Prvo sam kupila intenzivnu kremu jer mi je trebalo nešto što će mi dobro nahraniti kožu, a kasnije sam uzela zaštitnu kremicu jer sam čula da imaju gotovo isto djelovanje, no da ona bolje umiruje crvenilo na koži.


Intenzivna krema sadrži prirodno bademovo ulje iz ekološke proizvodnje koje omekšava i regenerira kožu, a također se koristi za kožu koja boluje od psorijaze, ekcema, kožu zahvaćenu strijama te kod suhe kože sklone pucanju i svrbežu. Krema ne sadrži parabene, eterična ulja, konzervanse i PEG emulgatore te obećava zaštitu kože od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Kako imam mješovitu i osjetljivu kožu, sklonu dehidraciji dugo sam tražila kremu koja ima što prirodnije i prihvatljivije sastojke, a da pruža odličnu hidrataciju. Moja koža je prilično zahtijeva i voli reagirati na sve i svašta i zato me ova kremica oduševila. :D Nakon nanošenja moja koža bude meka, hidratizirana i zaštićena bez ikakvih iritacija. Krema je prilično gusta i kremasta, no brzo se upija u kožu. Ja je koristim navečer iako mi se pokazala odlična i ispod make up-a. Kožu mi nije mastila, niti je puder brže nestao sa lica zbog nje. Miris je bebast i blag. :D Ne vjerujem da bi itko imao problema sa mirisom jer nije intenzivan i tek se mrvica mirisa osjeti nakon što se kremica upije u kožu. :)  

Jako sam zadovoljna s ovom kremom i druga tubica je već kupljena. Ponekad ovu kremu znam koristiti i na usnama i tu se pokazala boljom od većine balzama za usne. Kremu možete koristiti za njegu čega god poželite jer je stvarno multi-funkcionalna, njeguje sve jednako, kako kožu lica, tako i usne, ruke, stopala, laktove.. :) Ako imate jako masnu kožu i bojite se da bi vam ova krema bila previše, možete je koristiti tako da je nanesete u debljem sloju na lice nekih 2 puta tjedno što je čini ekonomičnom i hidratantnom maskom za lice. :D

Proizvod dolazi u plastičnoj mekanoj tubici što omogućuje da iskoristite proizvod do kraja. Mjesta za koja znam da možete pronaći ovu kremu su Muller i DM, a za ostala prodajna mjesta nisam sigurna. Za količinu od 50ml morate izdvojiti oko 15 kuna. :)



SASTOJCI


Zaštitna krema sadrži pantenol koji vlaži i omekšava kožu te ubrzava zacjeljivanje kože, cink koji ublažava crvenilo, svrbež i akne te prirodno bademovo ulje iz ekološke proizvodnje baš kao i intenzivna krema. Također kao i prethodna krema ne sadržava štetne sastojke poput parabena, eteričnih ulja, PEG emulgatora i konzervansa. Hipp u svojoj ponudi ima puno proizvoda koji ne sadržavaju već navedene štetne sastojke, a možete pronaći razne kremice za lice, ulja i losione za tijelo, pjene i gelove za tuširanje te vlažne maramice.

Hipp zaštitnu kremu koristim kada sam cijeli dan kod kuće jer se za razliku od intenzivne kreme puno duže i teže upija te se nikada ne upije potpuno u kožu, barem ne u moju koja nije suha već mješovita. Nekada je znam koristiti i preko noći kada mi lice doslovno poludi kako bih smirila crvenilo i akne na licu i tu se pokazala kao fantastična. Lagano mi isuši akne i prištiće, a crvenilo je nestalo. Možete je koristiti i na područjima gdje imate nekakve opekotine i ranice, nakon depilacije i sl. Krema ima gustu i tešku mazivu teksturu no nije masna. Miris joj je malo jači i oštriji od intenzivne kremice, no ova krema definitivno ne smrdi i također smatram da miris nikome ne bi trebao smetati.

Krema također dolazi u mekanoj plastičnoj tubici te sadržava 75ml proizvoda. Kremu možete pronaći u DM-u i Mulleru po cijeni od 17 kuna.


SASTOJCI


Jako sam zadovoljna ovim kremama i vjerujem da ću ih iznova i iznova kupovati. Preporučila bi ih stvarno svima jer odlično njeguju, ne stvaraju iritacije na koži te nisu komedogene. :)

Lijevo - HIPP Intenzivna krema                  Desno- HIPP Zaštitna krema



Jeste isprobali ove kremice? Ako da, kakve su vam? :D 

You Might Also Like

24 komentari

  1. Svi ih toliko hvale, sad i ti, morat ću isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj, vjerujem da se nećeš razočarati. ;)

      Izbriši
  2. Radila sam istu usporedbu na svom blogu, a iskustva identična tvojima. Jako mi odgovaraju obje kreme, s tim da ja ovu zaštitnu koristim skoro svaku večer jer mi baš umiri crvenilo a kad se upije stavim preko nje Caudalie ulje jer mi ipak nije dovoljno hidratantna zadnjih dana od kada je tako zahladilo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da sam zbog tvoje recenzije i kupila zaštitnu kremicu. :D Blago tebi kada možeš stavljati više proizvoda odjednom na kožu, meni koža doslovno poludi ako stavim kremicu i ulje zajedno pa zato preko dana koristim jednu kremu, a svaku večer jednu od ove dvije kreme ili ulje ploda divlje ruže, ovisno o potrebama kože.

      Izbriši
  3. Isprobala obje, jako ih volim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Moram ih kupiti..tražila sam ih u Mulleru, ali ih nije bilo, ne znam zašto :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ljudi ih je počelo kupovati u zadnje vrijeme, zavladala je nestašica. :D

      Izbriši
  5. Volim Hipp intenzivnu kremicu koju koristim kao kremu za ruke, jer mi je za lice premasna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta, no barem si joj pronašla namjenu. ;)

      Izbriši
  6. Imam obje i super su mi, Intenzivnu kremu koristim i po tijelu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja, pogotovo na mjestima gdje osjetim užasno zatezanje i svrbež. :D

      Izbriši
  7. Planiram kupiti jednu od ove dvije i to za noćnu njegu. Veliki sam pobornik dječje kozmetike. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako isprobaj. ;) Ja isto volim dječju kozmetiku, no samo ovu Hipp jer nema štetnih sastojaka i ne iritira mi kožu. Sada si još planiram kupiti i njihovo ulje za tijelo i gel za tuširanje. :)

      Izbriši
  8. Imam obje i intenzivna mi je bolja. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su obje super, ali da, intenzivna mi je malkicu bolja. :D

      Izbriši
  9. Definitivno moram probati jednu :) Mislim da ću se odlučiti na intezivnu, vidim po komentarima da vam je ona za nijansu bolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ona je većini bolja. Brže se upija i bolje njeguje. :) Nadam se da će ti biti super. :D

      Izbriši
  10. meni moja hipp intenzivna smrdi :( sta joj se moglo desiti?! da li se moze pokvariti prije isteka roka? smrdi na pokvareno ulje ili tako nesto slicno :( nazalost samo na jednom mjestu je ima kupiti, isla sam ponovo da gledam i ostale isto tako smrde :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti sve Intenzivne kreme tako smrde, onda je do tvog nosa. :D To ti je ista stvar kao i sa parfemima, meni recimo jedan prefino miriši, a mojoj kolegici smrdi.
      No ako je kupuješ na jednom mjestu samo, možda su pokvarene. Uzmi za primjer da ona ima rok od godinu dana i da ih je netko otvorio prije godinu i nešto i one isto toliko dugo stoje u dućanu, moguće je da su pokvarene. No opet, to je roba koja se češće kupuje, tako da ne vjerujem da toliko dugo stoje tamo.
      Mislim da je do tebe i da ti taj miris jednostavno nije ugodan..

      Izbriši

Hvala na komentaru. <3