NovExpert Repulp Maska

lipnja 11, 2014

Prije više od mjesec dana sam na nagradnoj igri osvojila Repulp masku koju sam duže vrijeme imala na svojoj listi želja. Kada mi je stigla na kućnu adresu, bila sam presretna te sam je istog trena isprobala i ostala oduševljena njenim učinkom.


NovExpert je relativno mlad brand koji su utemeljili znanstvenici i specijalisti iz područja starenja kože. Njihovi proizvodi imaju 100% medicinsku učinkovitost, ne sadrže konzervanse, hipoalergeni su i sastojci su 100% prirodnog porijekla. Također, sve formulacije NovExpert kozmetičkih proizvoda su 100% bio-razgradive.



NovExpert Repulp maska namijenjena je suhoj, tankoj i reaktivnoj koži te je posebno namijenjena koži pod stresom uzrokovanim kupanjem u moru i bazenima, nakon izlaganja suncu ili pri oštroj i hladnoj klimi. Repulp maska sadrži visoku koncentraciju dviju hijaluronskih kiselina koja popunjava bore izvana i iznutra. Maska djeluje u 10 minuta te sadrži sastojke poput ulja suncokreta, noćurka i shea maslaca koji pružaju dubinsku njegu koži. Proizvod je dermatološki testiran, hipoalergen i sadržava sastojke 100% prirodnog podrijetla te djeluje na najdublje slojeve kože – epidermis, dermis i hipodermis.




Moja koža je mješovita, ponekad dehidrirana te iznimno reaktivna. Toliko reaktivna da mi svaka maska kupljena u drogeriji iritira kožu. Dakle, od 15 isprobanih maski za lice, na njih 13 sam imala negativnu reakciju u vidu jakog žarenja kože, iznimne osjetljivost u periodu od 5 sati nakon korištenja maske te crvenila koje prolazi tek nakon 2 do 3 sata. Gotovo svaka maska za lice je moju kožu činila crvenom kao da sam se doslovno tri dana pržila na suncu te sam iz tog razloga silno željela ovu masku koja je namijenjena reaktivnoj koži poput moje. Repulp masku možete koristiti kao običnu masku, držite je 10 do 15 minuta te isperete ili je nanesite u tanjem sloju kao noćnu kremu. Ja je koristim na oba načina, ovisno o potrebama kože. Ukoliko mi koža postane jako osjetljiva i isušena, masku koristim kao noćnu kremu u periodu od 3 ili 4 dana, a nakon toga koža je dubinski hidratizirana, nema više isušenih dijelova koji se perutaju te koža izgleda njegovano i zdravo. Na taj način sam je koristila prva dva tjedna kada mi je koža lica bila u vrlo lošem stanju i ništa je nije moglo dovoljno dobro nahraniti. Sada kada je koža napokon oporavljena, masku koristim 2 puta tjedno i tako je održavam hidratiziranom. Otkako koristim ovu masku, više nemam problem sa suhom i dehidriranom kožom. Dakle, koža lica nakon korištenja ove maske bude nahranjena, oporavljena, elastična, meka i glatka. Također, primjećuje se onaj Pulp efekt te koža izgleda punašno i jednostavno zdravo.



Tekstura ovog proizvoda je gusta i kremasta, a sam proizvod se sporo troši jer ga je zbog takve teksture potrebno prilično malo prilikom korištenja. Maska se kroz 10 minuta potpuno upija u kožu, no to ovisi o tome je li koža isušena ili ne. Maska ima nekakav miris koji ja osobno ne bih mogla dovoljno dobro dočarati, no nije neugodan, već vrlo blag i neutralan.  Repulp maska mi nije izazvala nikakve iritacije u vidu crvenila ili akni. Također, nije mi začepila pore niti dodatno mastila kožu.



Ambalaža u kojoj se nalazi ova maska je u obliku tubice od meke plastike sa otvorom srednje veličine te se proizvod vrlo lako dozira. Sam otvor ambalaže je dodatno zaštićen folijom pa možete biti sigurni da proizvod nije prethodno otvaran. Cijena proizvoda iznosi oko 230 kuna za količinu od 40 ml. Rok trajanja ovog proizvoda je 6 mjeseci od trenutka otvaranja istog. Proizvod možete kupiti  u on-line ljekarni Coner ili u ljekarnama Farmacia.



Ukratko, ovaj proizvod preporučujem svima koji se bore sa isušenom kožom koja se peruta, osjetljivom i tankom kožom, borama te kožom kojoj nedostaje elastičnosti.


Kako Vam se čini ova maska? Jeste li je isprobali? Ako ne, planirate li? :)

You Might Also Like

32 komentari

  1. Nije za moju kožu, ali jedva čekam isprobati nešto njihovo kad ih svi hvale na sva zvona:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da nećeš ostati razočarana proizvodom kojeg odabereš za sebe. :D

      Izbriši
  2. Meni se svidjela i mislim da će u budućnosti biti moj zimski must have ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. i ja ju volim, najbolji efekt sam vidjela u travnju koji je u Zagrebu bio izrazito vjetrovit (a moja je koža, iako mješovita sklona dehidraciji) - ova maska je sanirala štetu doslovno preko noći ♥
    Inače, moja preporuka za još jednu super masku - Payot Hydra Masque

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja je obožavam! :D Meni je došla kao naručena kada mi je koža bila u lošem stanju. :)
      Hvala na preporuci, no morala bih prvo neke probice naći i isprobati jer si mogla pročitati da imam problem sa maskama za lice. :D

      Izbriši
  4. Eto , nakon Babushke i ti si mi ju prodala :D Definitivno ću je nabaviti za jesen/zimu a sada imam par testera pa ću je tako isprobati. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakva ti je nakon što isprobaš testere. ;)

      Izbriši
  5. Zvuči odlično, veselila sam se ovoj recenziji. Definitivno ide na wish listu za jesen :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da te neće razočarati, stvarno je odlična! ;)

      Izbriši
  6. Puno sam pročitala već o NovExpertu, odlično je što paze na to da nema parabena i sličnih stvari.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, vrlo je pohvalno što paze na sastojke u proizvodima. :)

      Izbriši
  7. Ja je trenutačno isprobavam, moja suha koža ne mora čekati jesen/zimu, i sad joj treba pojačane hidratacije. Za sad sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si zadovoljna sa maskom. :) Ja je nastavljam koristiti i sada kada je užasno vruće, hidratacije nikada dovoljno. :D

      Izbriši
  8. Ma neću komentirat masku koja je sigurno divna, ja ću ti samo reći da imaš jako lip i opušten blog i baš mi se sviđa. Eto. Mislim da ti to nisam rekla. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Lenka! :D Puno mi to znači. :)

      Izbriši
  9. NovExpert me kao brend jako privlači, a još nisam probala ništa njihovo. Ova maskica mi je na samom vrhu proizvoda koje želim probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš uskoro isprobati nešto njihovo, a maska ima moje preporuke. ;)

      Izbriši
  10. Ne mogu naci kontakt mail :(
    Znam da si negdje napisala da koristis sampone bez sulfata, mozes li mi reci koje i jesi li zadovoljna?
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gore je u tabu Contact. :)
      Koristim L'oreal Ever Riche Nourishing & Taming šampon i regenerator te L'oreal Ever Sleek masku za kosu. Šampon odlično očisti kosu, ne masti je dodatno, zagladi je i lagano nahrani. Šampon je prilično guste teksture pa preporučam da ga se protrlja kroz dlanove, lagano umasira u kosu i onda još doda malo vode da se stvori pjena, nikako ne dodavati puno šampona jer se onda kosa zamasti. Regenerator je isto odličan, fino nahrani kosu, ne masti je i odlično je zagladi. Kosa bude meka i sjajna nakon korištenja. :) Dok mi maska nije nešto posebno, dobra je za kosu koja nije suha pri vrhovima već je samo treba zagladiti. Pruža osrednju hidrataciju.
      Šamponi i regenerator su mi odlični, dok masku ne bih ponovno kupila. :) Ukoliko te još nešto zanima, samo pitaj. :)

      Izbriši
    2. Hvala ti puno :)
      Usla sam u neku fazu u koju mi je puno stalo do kose :D po cijele dane mi je kokos na glavi a sad cu svakako kupiti ovaj sampon i regenerator :)

      Izbriši
    3. Javi svakako kakvi su ti. :) Nadam se da će ti odgovarati. :)
      Ja sam isto postala ''opsjednuta'' kosom. :D Baš sam si prije par dana naručila L'oreal Professionnel Mythic Oil pa sada čekam da stigne. Razmišljala sam o kupnji kokosovog ulja, kakvo ti je? :D

      Izbriši
    4. Ja se mislim da narucim kerastase onaj u ljubicastoj bocici ili loreal mythic oil :/
      A kokosovo ulje, definitvno je nesto sto se ne moze koristit kao treman i nakon jednog puta ocekivati cudo, ja koristim mozda dva tjedna, nekad spavam s njime nekad drzim par sati popodne i stvarno vidim rezultate, vidno je meksa, sjajnija i zdravija

      Izbriši
    5. Kerastase Touche Finale? I ja sam se dvoumila upravo između njih dvoje, pa na kraju uzela L'oreal, a Kerastase ću kada potrošim ovaj. :D
      Moram ga onda svakako kupiti. :)

      Izbriši
  11. Vrlo lijepo napisana i odlična recenzija. U tinejdžerskim godinama sam imao reaktivnu kožu tako da sada više s time nemam problema, ali se već nekoliko godina suočavam s problemima suhih ljuskica oko usana pa bi mi ova krema pomogla, vjerujem. Drago mi je da je tebi u velikoj mjeri pomogla i da nije izazvala nikakve dodatne bolne reakcije po tvojoj koži. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti hvala. :) Drago mi je što ti koža više nije reaktivna. :) Ova maska će ti svakako pomoći sa suhim dijelovima, ima moje preporuke definitivno!

      Izbriši
  12. Baš mi je drago da je ova maska dovoljno nježna za tvoju kožu. :) Svidjela se i meni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napokon neka maska koja mi ne stvara probleme. :) Stvarno sam zadovoljna, a drago mi je što se i tebi svidjela. :)

      Izbriši
  13. Nisam isprobala, ali si me jako zainteresirala. Ja imam jako masnu kožu, prije mi je bila normalna do mješovita.
    Odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će ti odgovarati jer i ja imam izuzetno masno područje oko nosa i maska mi dodatno ne zamasti to područje, a ako je isprobaš, svakako javi dojmove! :D Hvala ti. :)

      Izbriši
  14. Gledala sam ju on line, ali sad ju nekad i mogla kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti ako je isprobaš. :)

      Izbriši

Hvala na komentaru. <3